October 31, 2014 Tiffany Motton

QOL-meters; hoeveel heb jij er al verzameld?

Het leven wordt steeds flitsender, het werk steeds drukker. Het weekend staat bol van de gezinsuitjes en familiefeestjes. Wanneer werk je eigenlijk nog aan je gezondheid?

Microsoft Band

Microsoft Band

Gelukkig is de technologie al zo ver gevorderd dat ze ons ook daar in helpt. Applicaties op je smartphone helpen je al een heel eind verder. Je zet ze aan wanneer je bijvoorbeeld gaat fietsen of lopen. Daar houden ze je snelheid, afstand en verbrande calorieën bij. Je kan er ook nauwkeurig je vooruitgang bewonderen. Bovendien hebben vele van die apps ook een “share-knop”. Je kan dus terstond stoefen op Facebook hoeveel kilometer je hebt gelopen.

Daarbuiten kan je ook je voedselpatroon bijhouden in applicaties. Er zijn zelfs apps die exact weten hoeveel calorieën, suikers, vetten en dergelijke zitten in wat jij elke dag eet! Zo wordt letten op je gewicht natuurlijk een pak makkelijker.

Ook Quality of Life toestellen worden steeds populairder. Je draagt ze als een horloge en ondertussen meten ze al jouw lichaamsgegevens: hartslag, bloeddruk, zelfs slaapritme. Ze synchroniseren met je smartphone dus je kan de klok rond kijken hoe goed je het doet. Voorbeelden vind je hier en hier.

Zou jij ooit je voedsel- en bewegingspatroon gedetailleerd bijhouden in je gsm? Wat is volgens jou de meerwaarde van zulke applicaties?

 

Tagged: , , , ,

Leave a Reply

Contacteer ons