TED Talk Levensloopbaan: Sofie Noiron, omgaan met extreme verandering

Bij de geboorte van haar derde kind sloeg de blijdschap van Sofie Noiron (30) om haar kindje Viktor om in diepe ellende. Ze raakte besmet met de vleesetende bacterie en uiteindelijk moesten twee onderbenen en drie vingers geamputeerd worden. Sindsdien heeft ze een hele weg afgelegd in een verhaal met revalidatie en protheses. Hoewel ze invalide verklaard is, heeft Sofie er voor gekozen aan de slag te blijven bij haar werkgever bij KBC. Sterker nog, toen ze tijdens een interne presentatie haar CEO tegen het publiek hoorde zeggen dat zijn deur spreekwoordelijk altijd open stond voor suggesties van zijn werknemers, is zij de dag nadien effectief naar hem toegestapt met een projectidee. Tot haar verbazing ging KBC dan ook nog eens mee in haar verhaal en heeft ze ruimte en budget gekregen om haar visie waar te maken rond bedrijfscultuur.

Verandering kan moeilijk zijn, stress veroorzaken, weerstand oproepen. En hoe groter de verandering waar je voorstaat, hoe moeilijker het lijkt om die berg te overwinnen…  Sofie vertelt haar eigen verhaal. Een aangrijpend en inspirerend verhaal over hoe moed, doorzettingsvermogen en de kracht van positief denken een tragedie kunnen laten omslaan in iets positiefs.

Op de conferentie op 20 november gaf Sofie Noiron een felgesmaakte TED Talk over hoe zij omgegaan is met die grote uitdagingen en veranderingen in haar leven. De beelden van deze knappe presentatie vind je hier:

De tekening die Axelle van Visual Harvesting maakte van de TED Talk van Sofie:

Visual Harvesting

Leave a Reply

Contacteer ons